Video om Noah og hans kræftsygdom

Opdateret: feb. 4

Noah er elleve år gammel. For knap to år siden blev han ramt af en ekstrem sjælden form for pancreas tumor der spredte sig fra hans bugspytkirtel til hans omkringliggende organer.


Noah fik fjernet tumoren, men også halvdelen af sin bugspytkirtel, sin galdeblære og sine galdegange, sin tolvfingertarm, næsten halvdelen af sin tyktarm med blindtarm vedhænget, samt en del af sin mavesæk. Indgrebet var en såkaldt ”Whipple-operation”. Efterfølgende viste det sig at han havde fået en infektion under operationen. Så hans mave blev voldsom betændtfyldt, og fik hans syning til at springe. Han blev derfor indlagt igen, og drænet ved en opfølgende operation. En tredje operation blev iværksat da han sidenhen udviklede en fistel, så betændelse og afføring pludselig flød ud fra hans sår. Under sin tid hvor disse komplikationer fandt sted, var Noah svag og havde ingen energi, for han kunne ikke indtage mad på normal vis. Han fik derfor mad gennem slanger (parenteral ernæring). Komplikationerne kulminerede da det blev opdaget at Noah også havde fået en blodprop under et af indgrebene. Behandlingen mod denne blodprop har stået på i mere end ét år nu, og består af en daglig injektion i låret med blodfortyndende medicin. Blodproppen har øget trykket i hans krop, så hans milt er vokset faretruende meget og foresager indre skader, blandt andet på hans celleproduktion idet den er begyndt at ”spise” hans raske celler. Trykket har også givet Noah åreknuder i halsen som han er til hyppig kontrol med, af frygt for at de brister så han potentielt kan kvæles i sit eget blod.


Noah kan stadig ikke tage på, han er undervægtig, hans energiniveau er generelt lavt, og i hans små perioder med god energi, efterfølges altid af mindst en hel dag med rekreation for at komme til kræfter igen. Noah kæmper dog for at blive rask, og han går i skole så meget som han kan før han må give op; det er typisk en time eller to om dagen på gode dage. Men Noah er en fighter. Han er fuld af liv, grin, og latter, men han er hårdt medtaget.


Noah har haft svært ved at forklare sine venner og skolekammerater hvad det er han har gennemgået, og vi har derfor lavet denne video.


26 visninger