Myter og mysterier:
Bibliografi
NYHED001.jpg
SIDE002.jpg
Om Jesper W. Lindberg
 
LARGE_PORTRÆT.jpg
INTERVIEW.png
Foto af Jan Lennart Pedersen
Jesper W. Lindberg er en økonomi- og kommunikationsuddannet brillebærer, og en dybt passioneret generalist. Han er også en af de der kreative typer der er god til at tilvænne sig nye egenskaber, og han sætter naturligvis en god bøf og et godt grin højere end en dårlig bøf og en vred mine. Han er endvidere IT-nørd, og publiceret forfatter der skriver lærerige, sjove, og spændende bøger for børn og unge. Han tager bestemt ikke tager sig selv alt for seriøst.
Jesper W. Lindberg blev født d. 13. december 1981, og er vokset op, som den midterste af fem søskende, i byen Albertslund på den Københavnske Vestegn. Han kender Farooq og kan derfor bevæge sig frit rundt i byen, og hvis du siger at du kender Jesper (som kender Farooq), så kan du også føle dig trygt når du besøger A-town. Jesper er dog i dag flyttet længere ud i verden for at opleve nye breddegrader, og bor derfor i dag i Albertslunds naboby, Vallensbæk. Her kender han svømmelederen Jørgen, og Jesper kan derfor også bevæge sig frit rundt i Vallensbæk. Og hvis du siger at du kender Jesper (som kender svømmerlederen Jørgen), så kan du også føle dig tryg når du besøger Vallensbæk.

Jesper brugte de første par år af sit liv på at gå ind i døre og vægge før det gik op for de voksne at han led af både syns- og hørenedsættelse. Bemærkelsesværdigt nok, valgte de selvsamme voksne kun at afhjælpe synsproblematikken, og Jespers første ord blev således: ‘Hvad?’, et ord der sidenhen er blevet essensen af hans nysgerrige personlighed. Han er en dedikeret far til fem, og samtlige af hans børn kan færdes trygt i både Albertslund og Vallensbæk kommune. Jesper arbejder på at gøre flere byer trygge at færdes i.
 
Jespers BMI er lidt for højt for tiden, men der arbejdes på en løsning på denne front ...
Af Jespers blå bog fremgår det at han har været splittet mellem to karrieremæssige ambitioner. Han ville enten være jurist eller filminstruktør. Han kom dog kun halvt i mål med begge ambitioner, idet han på den ene side er blevet fantastisk dygtig til at lyve om hvor meget kage han har spist, mens han sideløbende har udviklet sig til en dygtig kommunikatør med speciale i visuel formidling. Hans kompetencer som videoproducer er derfor omfattende, og Jesper har produceret tv-spots, tv-reklamer, marketings- og kampagnefilm, reportager, interviews, testimonials, profilvideo, undervisningsfilm, og meget mere.  Mange af disse videoer kan ses på denne side, og mange kan desværre ikke.

Jesper vandt Politikens Publikumspris ved den først afholdte Videomarathon i 2004, og blev udtaget til finalen igen året efter. Han har fået vist et segment af sin første forsøg med animationsfilm - produceret mellem lektierne i gymnasietiden - i Troldspejlet på DR TV, og har endvidere fået vist sin første kortfilm 'The Unbreakable Affection of the Dead Poet / Ubrydelig Hengivenhed' (med Mads Koudal og Annette Saldern Meier), samt kortfilmen 'Forkullet Hjerte' (med Søren Hauch-Fausbøll og Jonas Schmidt) på DR TV og TV2. Hans producerede TV-spots og TV-reklamer som har været vist på DR, DR Ramasjang, TV2, TV2 ZULU, TV3, samt på Discovery Channel. Han er endvidere en erfaren forfatter, en visuel storyteller, og indlæser af mere end 50 lydbøger.
 
Jesper debuterede som forfatter hos forlaget Tellerup i 2015 med sin serie Myter og mysterier. Det er en serie af lette fagbøger for større børn om uopklarede mysterier på kanten af myte, overtro og videnskab. Han har siden da udgivet 25 bøger og én novelle, blandt andet de fem nye Freddy & Monstrene-bøger, to Far til Fire-bøger, og en serie af lydrette bøger for de helt nye læsere. Mange flere bogudgivelser er på tegnebrættet, og vil forhåbentlig finde vej ud til landets læsere.
The Walking Dead-inspireret plakat af hele Tellerup-staben, som Jesper bestilte - som en gave til Tellerup kontorets væg - hos illustrator Christian Guldager.
The Walking Tellerup
TOP2.png