BIBLIOGRAFI

Rejsentiltarmensindre3.png
HAND.png
HAND.png
To89pGdU.png
HAND.png
HAND.png
HAND.png
1715.jpg
HAND.png
 

OM JESPER W. LINDBERG

LARGE_PORTRÆT.jpg
INTERVIEW.png
Foto af Jan Lennart Pedersen
Jesper W. Lindberg er en dybt passioneret brillebærer og generalist. Han er den kreative type med underlige ideer der underligt nok altid virker, og en god kommunikatør der har dedikeret al sin kærlighed til det levende billed, dets lydside, og grafiske elementer. Han er en dygtig grafiker og visuel formidler der går meget op i stemning og følelse, men også en fornem håndværker med det skrevne ord. Han er således publiceret forfatter, og står bag en række lærerige, sjove, og spændende bøger for både børn, unge, og voksne.
Jesper W. Lindberg blev født d. 13. december 1981, og er vokset op, som den midterste af fem søskende, i byen Albertslund på den Københavnske Vestegn. Han brugte de første par år af sit liv på at gå ind i døre og vægge før det gik op for de voksne at han led af både syns- og hørenedsættelse. Bemærkelsesværdigt nok, valgte selvsamme voksne kun at afhjælpe synsproblematikken, og Jespers første ord blev således: ‘Hvad?’, et ord der sidenhen er blevet essensen af hans nysgerrige personlighed. Han kender Farooq og kan derfor bevæge sig frit rundt i byen, og hvis du siger at du kender Jesper (som kender Farooq), så kan du også føle dig trygt når du besøger A-town. Jesper er dog i dag flyttet længere ud i verden for at opleve nye breddegrader, og bor derfor i dag i Albertslunds naboby, Vallensbæk. Her kender han svømmelederen Jørgen, og Jesper kan derfor også bevæge sig frit rundt i Vallensbæk. Og hvis du siger at du kender Jesper (som kender svømmerlederen Jørgen), så kan du også føle dig helt tryg når du besøger Vallensbæk.

Jesper er en dedikeret far til fem, og samtlige af hans børn kan færdes trygt i både Albertslund og Vallensbæk kommune. Jesper arbejder på at gøre flere kommuner trygge at færdes i, og er derfor mere på de sociale medier end de fleste. Det har gjort ham til lidt af en ekspert indenfor SoMe-management. Hvis du f.eks. gerne vil kende tidskoden for hvornår du skal poste dit opslag om kringler, for at sikre dig at prominente profiler som f.eks. H. M. Dronningen får det set, så er det Jesper som du skal have fat på.
 
Jespers BMI er lidt for højt for tiden, men der arbejdes på en løsning på denne front ...
En af Jespers mest unikke talenter er, at han kan identificerer typer af kartoffelchips, blot ved at lytte til dem blive knast over telefonen. Er det en rillet chips? Er den med korte eller dybe bølgesekvenser? Eller er det i stedet en neutral klassisk fransk? Er der brun sovs på denne franske? Hvilken smag gemmer sig ydermere bag det sprøde knasende kartoffelstivelse?
 
Jespers kompetencer som videoproducer skal fremhæves en ekstra gang, for de er omfattende. Jesper har produceret tv-spots, tv-reklamer, marketings- og kampagnefilm, reportager, interviews, testimonials, profilvideo, undervisningsfilm, og meget mere. Både som originalt content og der hvor kunden ville benytte stockfootage men alligevel gøre det til sit eget. Mange af disse videoer kan ses på denne side, og mange kan desværre ikke.

Jesper vandt Politikens Publikumspris ved den først afholdte Videomarathon i 2004, og blev udtaget til finalen igen året efter. Han har fået vist et segment af sin første forsøg med animationsfilm - produceret mellem lektierne i gymnasietiden - i Troldspejlet på DR TV, og har endvidere fået vist sin første kortfilm 'The Unbreakable Affection of the Dead Poet / Ubrydelig Hengivenhed' (med Mads Koudal og Annette Saldern Meier), samt kortfilmen 'Forkullet Hjerte' (med Søren Hauch-Fausbøll og Jonas Schmidt) på DR TV og TV2. Hans producerede TV-spots og TV-reklamer som har været vist på DR, DR Ramasjang, TV2, TV2 ZULU, TV3, samt på Discovery Channel. Han er endvidere en erfaren forfatter, en visuel storyteller, og indlæser af mere end 50 lydbøger.
 
Jesper debuterede som forfatter hos forlaget Tellerup i 2015 med sin serie Myter og mysterier. Det er en serie af lette fagbøger for større børn om uopklarede mysterier på kanten af myte, overtro og videnskab. Han har siden udgivet 25 bøger og én novelle. Blandt andet de fem nye Freddy & Monstrene-bøger, to Far til Fire-bøger, og en serie af lydrette bøger for de helt nye læsere, og en stor roman om en rejse gennem general von fjeldballes tarmsystem, i søgen efter en mikrofilm.